‘ZİNCİRLER KIRILDI, AYASOFYA AÇILDI’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl sonra ibadete açılması nedeniyle Sultan Çelebi Mehmed’in Yeşil Türbe’deki kabrini ziyaret ederek şükür duası etti.

GÜNDEM 25.07.2020 13:55:00 0

‘ZİNCİRLER KIRILDI, AYASOFYA AÇILDI’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay ve belediye başkan yardımcıları ile birlikte Osmanlı’da Fetret Devri’ne ve kardeş kavgasına son vererek devletin birlik beraberliğini yeniden sağlayan, bundan dolayı Osmanlı’nın ikincisi kurucusu olarak adlandırılan Sultan Çelebi Mehmed Han’ın Yeşil Türbe’deki kabrini ziyaret ederek Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması nedeniyle şükür duası etti.

‘DİRİLİŞE ŞAHİTLİK ETTİK’

Sultan Çelebi Mehmed’in henüz 15 yaşında iken hiç tereddüt etmeden devletin bekası için sorumluluk aldığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sultan Çelebi Mehmed Han’ın türbesinde, onun huzurundayız. Çelebi Mehmed Han fetret döneminin sona ermesiyle birlikte birliğin, beraberliğin ve yeniden dirilişin sembolü olmuştur. Bugün aynı zamanda Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin tekrardan ibadete açılmasıyla beraber İslam ümmeti, gönül coğrafyamız da bu dirilişe tekrardan şahitlik etmektedir. İstanbul’un fethi nasıl yeni bir çağ açtıysa, Ayasofya da bunun bir sembolü ise bugün Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılması İslam coğrafyasının, Türkiye’nin, yeniçağının da bir sembolü olmuştur. Ben bu vesileyle medeniyetimizin ihyası için canla başla çalışan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hizmet edenleri saygıyla yad ediyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Bülent Kandemir ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasının ardından vatandaşlara lokma ikramında bulundu.

 

 

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Erdoğan’dan emeklilere bayram öncesi müjde

Akın Gürlek: “Mahkeme salonları siyaset arenası değildir”

Kestel’de kadınlar için Bursa tarih ve kültür gezileri başladı

Bursa Büyükşehir’den Saraybosna’da iftar buluşması

Yıldırım’da ani fren zincirleme kazayı tetikledi

Bursa’da 700 kilo bozuk sucuk imha edildi

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Yükleniyor

loading