İlhami Yıldız

Aday gösterilmeyen isimlerin gönlünü alma adına Mustafa Varank , Alinur Aktaş ve Davut Gürkan ziyaretlere başladılar…

O ziyareti beklemeden aday açıklamasının ardından Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır partisinden istifa etti.

Tanır'ın rotası muhtemelen YRP olacak...

Kamuoyu araştırmalarında yüzde 70 desteği çıktığı iddia edilen gerçekten bu destek varsa Tanır'ın seçilmesi zor olmaz...

Bir anlamda Tanır kendi özgül ağırlığını ölçmüş olacak…

***

Söz Kestel'den açılmış iken AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayı olarak açıklanan Ferhat Erol'un seçim çalışmalarına başladığını ifade edelim.

Bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıyarak gelen Erol için şunu ifade edebiliriz: Kestel'in menfaatlerini koruyacak her şeye emme basma tulumu evet diyecek bir siyasetçi değil.

Soğuksu konusunda oldukça duyarlı davranacağından kimsenin şüphesi olmasın!..

***

Gelelim bir başka ilçe Orhaneli'ye Ali Aykurt'un aday gösterilmemesi sonrası bir çok siyasi parti Aykurt'un kapısını çalarak adayımız ol dediğini duyduk.

Aykurt karar aşamasında.

O da başka bir siyasi partiden aday olursa sürpriz olmaz...

O zaman dengeler nasıl değişir...

Onu şimdiden kestirmek mümkün değil...

Bekleyip, öğreneceğiz.

***

Keles'te aday gösterilmeyen Mehmet Keskin ise aday gösterilen öğrencisi Ali Doğru'nun elinden tutarak köyleri gezdirmeye başladı.

Bu da takdire şayan!

Fakat ilçede anketlerde 1.çıkan Ali Mersin karar aşamasında...

Ya siyaseti bırakacak.

Meclis üyeliğinden istifa edecek ya da YRP'den gelen teklife belki de evet diyecek.

Onu da bir kaç gün içinde öğreneceğiz.

***

Öte yandan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e ilçe yönetimi destek verirse uyumlu bir çalışma olanağı yakalarsa iki dönem aradan sonra AK Parti Mudanya'yı yeniden kazanabilir.

Ama dediğimiz gibi uyumun fotoğraflardan icraata yansıması gerekiyor...

Diğer ilçelerle ilgili detayları daha sonra yazacağım.

***

Yine yazacağımız diğer bir ayrıntı ise meclis üyelikleri ile ilgili olacak. Buradaki kıstas demografik yapının yanısıra arkasında kitleler olan isimlerin yazılması AK Parti'nin elini rahatlatır diye düşünüyorum.

**********************

Yayla, Zafer Partisi'ne katıldı....

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı olarak görev yapan Nedret Yayla Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın rozet takması ile resmen üye oldu.

Bakalım Yayla yerel yönetimlerde aday olacak mı?

*****************

6 Şubat Depremi ve Bursa gerçeği...

Gerçek olan şu: Unutulmaması gereken konulardan biri de deprem gerçeği. Son zamanlarda Bursa bu noktada beşik gibi sallanıyor.

Bir tarafta bu gerçek var iken diğer tarafta ise geçen yıl 11 ili etkileyen 6 Şubat depreminin yıldönümü.

İşte bu noktada geçen yıl depremde birçok yakınını kaybeden Bursa Adıyamanlılar Dernek Başkanı Yavuz Arıcıoğlu yaşanılanlardan ders çıkarmak adına ve olası Bursa depremine dikkat çekme adına 6 Şubat Arama Kurtarma Koordinasyon derneğini kurdular.

Dernek kanalı ile birçok eğitim veren Arıcıoğlu ve arkadaşları depremin yıldönümünde 6 Şubat 2024 tarihinde saat 18.00'de Ördekli Kültür Merkezi'nde Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Adem Doğangün, Jeoloji Mühendisleri Şubesi Güney Marmara Başkanı Engin Er, Arama Kurtarma Eğitmeni Ramazan Kurt'un konuşmacı olarak katılacağı bir panel düzenlediler.

Vakti olanlar kaçırmasın!


 


AK Parti'de gönül almalar, kulisler, beklentiler...

Cuma günü gerçekleşen tanıtım toplantısı ile Cumhur İttifakı'nın Bursa'daki adayları kamuoyuna açıklandı ve tanıtıldı. Bazı isimler aday gösterilmedi. Bazı isimlerin beklentileri karşılanmadı.

4.02.2024 19:39:00