MEHMET İSLAMOĞLU

* Kadir gecesinin bir değeri de o gece Kur’anın inmesidir . Hz Peygamberin (sav) Kur’anla buluştuğu gecedir . Hz Peygamber o Kur’anla hem kendi dünyasını hem de tüm insanlığın dünyasını değiştirdi . O halde kadir gecesi Kur’anla buluşma ve bunu bir ömür sürdürme gecesidir . Değişim gecesidir . Kur’anla hareket etme gecesidir . Artık bundan sonra Kur’anla devam etme gecesidir . Bin ay tam 84 yıl eder , yani bir ömürdür . İşte Kur’anla hareket etmek insana ömür katar , değer katar , güç katar . 
* Biz ne zaman Kur’anla buluşursak o gece bizim kadir gecemizdir . 


* Kadir gecesi bir bonus gecesi , bir piyango gecesi veya tüm çamaşırları yıkama gecesi değildir . Kadir gecesi hayata yeni bir yön verme , hayata Kur’anla devam etme gecesidir . Biz hala Kur’anla buluşmadıysak kadir gecesini kutlamamızın bir önemi olamaz , Kur’anla buluşmadıysak ne kadrimiz kalır , ne kıymetimiz … Kur’ana sarılan toplumlar yükseldiler , Kur’ana sırt çeviren toplumlar rezil ve zelil oldular … Bugün biz rezi ve zelil durumdayız . 

 

* Kur’an bu gece nasıl zulmün , cahilliğin ,yanlışlığın ve  haksızlığın düzenine son verdiyse bizim hayatımızdaki yanlışlara da , yaptığımız kötülüklere de son vermeli . Bunu başardığımızda gecemiz kadir gecesi olacak ...

 

* Bu gece ilk emir “ oku ” dur . Okumak anlamaktır , araştırmaktır . Kur’anı anlamak ve yaşamak için okumalıyız  . İlhamlarımızı ondan almalıyız . SADECE sevap biriktirmek için değil , ölülere okumak için değil , hastalığımıza şifa için değil, kendimiz için kendimiz olmak için okumalıyız . 


GECENİZ KUR’ANLA BEREKETLENSİN , DUALARINIZ KABUL OLSUN .

Mehmet İSLAMOĞLU   19/05/2020


Bin aydan daha hayırlı gece: Kadir Gecesi

20.05.2020 00:49:55