Mustafa Özdal

Tarih: 04.10.2024 10:11

Bir velinin isyanı!

Facebook Twitter Linked-in

Veliler, soruşturma  aşamasında oldukları için (inceleme sonuçlandığında yazacağım) isimlerini yazmadığım 6 özel okul arasında çocuklarının okuduğu okulun olup, olmadığını sordular.

Çünkü kendileri de mağdur olmuşlar.

Velilerin hikayeleri aynı aslında. 

Dün konuştuğum bir veli bakın neler anlattı:

Çocuğumu 190 bin lira vererek özel okula kaydettim. Evim ile okul arası yaklaşık 8 kilometre. Bu kısacık yol için bizden 78 bin lira servis ücreti istediler. Kitaplar da 36 bin 600 lira tuttu. Böylece çocuğumun okul maliyeti 300 bin lirayı geçti. Servisçiye böylesine yüksek bir fiyat istediği için tepki gösterdik. Servis şoförü, paranın yarısını okul sahiplerine elden verdiğini ve kendisine kızmamamız gerektiğini söyledi. Bir veli, kitabı okuldan almak yerine kitapçıdan temin etti. Okulun 36 bin 600 liraya sattığı kitapları, kitapçıda 6 bin 500 liraya almış. Ancak okul yönetimi dışarıdan kitap alan veliyi arayıp, bir daha okul dışından kitap almamasını söylemiş.”

Konuştuğum veli, özel okuldaki kirli düzeni ortaya çıkaran şu bilgileri de verdi:

Çocuğumun okuduğu özel okuldaki servis sayısı geçen sene 180 idi. Servis ücretleri çok fazla arttığı için, sayı 150’ye düştü. Okul sahipleri bu durumdan çok rahatsız oldular ve kendilerince tedbir almaya başladılar. Mesela çocuklarını kendi araçlarıyla getiren velileri saat 17,10’dan önce okul çevresine sokmayıp, eziyet ettiler. Özel okulda çalışan güvenlik personelleri, 17,10’dan önce velilerin araçlarını okul çevresine girmesine izin vermiyor. Deyim yerindeyse okulun  çevresinde adeta terör estiriyorlar. Okulların açıldığı ilk gün jandarmayı çağırıp, okul çevresine velilerin araçlarını  sokturmadılar.”

Evet değerli okur, velinin anlattığına göre okul sahipleri, çıkarlarına, jandarmayı alet edecek kadar gözü dönmüş durumda. 

Tüm bunlar,  özel okul sahiplerinin çıkarları uğruna yaptıkları yasa dışı işleri özetliyor aslında. 

Ancak daha da vahim olanı, özel okul sahiplerinin ne hukuka, ne vicdana, ne de insanlığa sığacak davranışlarının hak ettiği cezaları almamalarıdır. 

Yaşananlar, Bursa’da bir özel okul terörü yaşandığını gösteriyor. 

Son olarak kendilerine fahiş kitap, servis ve yemek paraları dayatılan velilere, vakit kaybetmeden Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi yazmalarını önerip, yazıyı noktalayalım. 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —