İlhami Yıldız

Bozbey ikna oldu mu?
Bursa’da uzun süredir merak edilen konuların başında Mustafa Bozbey’in adaylığı geliyor. Adı zaman zaman Büyükşehir zaman zaman da Nilüfer’le anılıyordu.
Kemal Kılıçdaroğlu elini kaldırmasına rağmen ardından ana muhalefet partisi CHP’de yaşanan kongre  sonrasy lider değişikliği sonrası Bozbey’in kararı merak ediliyordu.
Bozbey, resmen aday adayı, fiilen de CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı… 
Resmen dememizin tek sebebiyse, parti kurmayları tarafından resmi açıklamanın henüz yapılmaması…
Şimdi gelelim detaylara;
Bu sürecin bu kadar uzamasının en önemli sebepleri arasında perde arkasında yaşanan pazarlıklar var.
O detaylar içerisinde kulisler içinden elde edindiğim bilgilerin en başında Bozbey’in diğer belediye başkan adaylarını da belirlemek istemesi en önemli ayrıntı.
Muhtemelen bu konuda Bozbey ikna oldu ki adaylık için start verdi...
Tahminim odur ki 17 ilçede Bozbey’in istemediği isimlerin CHP’den aday olması oldukça zor…
Öte yandan gerçekleşecek açıklamanın ardından Bozbey’e destek verecek başka oluşumlar, yada isimler olacak mı?
Onu zaman gösterecek.
Bugünden gördüğümüz sahayı bilen halkın karşısında hangi argümanlarla çıkacağına,  iyi çalışan bir ana muhalefet partisinin adayının olacağı.
Şimdi bu saatten sonra da özellikle AK Parti de muhalefette olduğu Nilüfer, Mudanya ve Gemlik’te halkın sevebileceği en yüksek oyu alabileceği sahaya sürmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Biz süreci bekleyip, görelim hayırlısı olsun diyelim.

Mudanya’da Dinçer rüzgârı
AK Parti’nin yerelde muhalefet olduğu ilçelerden biri de Mudanya. İki dönem önce CHP’ye kaptırdığı belediyede başkanlığı almak için bu dönem daha istekli…
Bu noktada o isteğin en yüksek olduğu isimlerden biri de Gökhan Dinçer, gençlik kolları, meclis üyeliği ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü başkanlığı görevini de üstlenen Dinçer bu dönem partisinden Mudanya Belediye Başkan aday adayı oldu.
Aday adaylığı sürecinde bile Mudanya’yı karış karış gezen sivil toplum kuruluşları ile buluşan Dinçer’e ilçe halkından büyük bir ilgi var.
AK Parti kurmayları ne karar veri?
Onu biz bilemeyiz.
Ama bildiğimiz  Dinçer’in Mudanya’da iyi bir rüzgar yakaladığı…


Bozbey ikna oldu mu?

Sürecin bu kadar uzamasının en önemli sebepleri arasında perde arkasında yaşanan pazarlıklar. O detaylar içerisinde kulisler içinden elde edindiğim bilgilerin en başında Bozbey’in diğer belediye başkan adaylarını da belirlemek istemesi en önemli ayrıntı.

4.12.2023 10:54:00