AHMET TAŞTAN

HAVALANDIRAN MOTOR


Yeni bir motor yaptık. Hem de bizi havalara uçuracak, yeryüzünden ayaklarımız kesecek bir helikopter motoru. İnsanlara karşı kirbirlenmeden onlara yüksekten izleyebilme imkanı verecek yüzde yüz yerli bir motor. 


Her zaman böyle olaylarda, yani ülkemiz adına yapılmış yerli ve milli olan her türlü icat ve gelişim, beni çok tabii olarak mutlu ediyor  Sanki bana lazım olan bir şeyi elde etmişim gibi, onurlu, gururlu ve mesut oluyorum. Sevinç ifade eden tüm duygular kardeş olmuş da gönlümde horon tepiyor. 


Sanırım bu his, uzun zamandır mahrum bırakılmış, ezilmiş, örselenmiş, ötekileştirilmiş bir insan ruhunum bahara gözlerini açması anlamını taşımakta. Ben böyle seviniyorum ya memleketim için, maalesef bazıları da yüreğine diken batmış gibi derin bir memnuniyetsizlikle konuşuyorlar, yazıyorlar. Bu toprakların insanı olarak hiçbir menfaat ve çıkar beklemeden, kim tarafından yaptığını araştırmadan, ilkin gönlüme dolan bu mutluluk acaba diğerlerinin gönlünde niçin oluşmuyor? Acaba biz aynı toprakların üzerinde yaşamıyor, aynı gökkubbenin altında nefes alıp vermiyor muyuz? 


Mazlumların yardımcısı, iyilerin dostu olduğuna canı gönülden inandığımız devletimizin, Türkiye’mizin semalarda,  süzülecek helikopterleri bu motorla hız yapacak, yol alacak...
Meseleye farklı açılardan bakıp sevincimize gölge düşürecek bazı yorumlar şöyle uzakta dursun. Elbette ki her şeyin hem de ilk yapılan şeylerin bir kusuru, bir hatası olabilir ama o noktaya gelmiş bir başarıyı lekelemek için laf üretmek kıskanç insanın genel bir tutumudur. 


Kendi adıma konuşayım. Gerçekçi olmayı severim. Olayların her zaman iyi ve olumlu tarafından bakmak isterim. Dengeli olmak da her zaman arzu ettiğim bir durumdur. Hele hele hak edene hak ettiğini verip adaletli davranmak gönlüme su serper. 
Eleştirilere kapım ardına kadar açıktır, diyemeyeceğim. Lakin sımsıkı kapalı da diyemem. İnsanı uyaracak, dikkatini artıracak, kusurlarını giderecek bir eleştiri baş tacı, gönül ilacı olacak bir eleştiridir. 


Bu helikopter motorunu yapmak, kendimize olan güvenimizi perçinlemiştir. Aslında yakın zamanda o kadar çok sevindirici olaylar ardı ardına gelmeye başladı ki şimdi “sırala” deseler beş on tanesini hemen sıralayabilirim. 
Fakat başarıyı çekemeyenler ve kafasını sömürgeci devletlerin hizmetine adıyanların, derinden bir üzüntü, köklü bir hüsran yaşamaktalar. Bir olmanın, birlik olmanın, başarmanın insanın ruhunda güzel duygular, latif hisler, büyük sevinçler uyandıracağını bilmeyen yoktur. 


Aynı amaca yönelmiş sevinçleri bir, hüzünleri bir millet olmuşsak bu tür gelişmelerden memnuniyet duymamız gerekir, diye düşünüyorum. 
“Türk genci, atasını tanıdıkça neler yapabileceğini bilecektir” diye söylenmiş hakikatli söz aslında bu işin rehberidir.  


Kendi savaş uçağımızı yapacağımızı, uzaya yeni uyduları göndereceğimizi biliyorum. Karada, denizde, havada....Birilerin kendi çıkarına olsun diye yaptıklarının; “halka hizmet, Hakk’a hizmettir” düşüncesine sahip Müslümanların “iyilik olsun” diye yapacağını biliyorum.
 Yeni helikopter motorumuzun vatanımıza, milletimize hayırlı olsun, derken bu konuda çalışan tüm yetkililere teşekkür ederim. Fakat unutmadan söyleyeyim ki bu tür çalışmalara yol veren, destekleyen siyasi aklın önünde de şapka çıkarır, saygılarımı sunarım.


HAVALANDIRAN MOTOR

Yeni bir motor yaptık. Hem de bizi havalara uçuracak, yeryüzünden ayaklarımız kesecek bir helikopter motoru. İnsanlara karşı kirbirlenmeden onlara yüksekten izleyebilme imkanı verecek yüzde yüz yerli bir motor.

7.12.2020 13:40:00