Abdulvasih Duran

     Zamanın birinde Ka’be’yi tavaf edenler  Ka’be’nın örtüsüne sarılıp ağlayan (Suriyeli) birini görürler.Kendisine:”Hangi günahı işledin ki bu kadar ümitsiz ve çaresizsin?” sorusunu soranlara der ki:”Keşke bildiğiniz günahlardan birini işleseydim o zaman bu kadar ümitsiz ve çaresiz  olmazdım.İşlediğim günah çok büyük.Ben o zaman beni uyaranlara  kulak vermedim ve Nusayri olan Sosyalist Baas Lideri Hafız Esad’ın başa gelmesine yardımcı olduk .Sonradan zülümleri ortaya çıktı.Sadece Hama’da 20 bine yakın müslümanı öldürdü.Çok büyük zararlar gördük çok…” 
    Yüce Rabbimiz bizi şu ayetlerle uyarmaktadır:

-“Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin…”(Ali İmran-103).Allah’ın ipinden amaç Kur’andır.

-“Öyle bir fitneden sakınınız ki sadece içinizden zulmedenlere erişmekle kalmayacak (hepinizi kapsayacak) ve bilin ki Allah azabı çetin olandır. “﴾Enfal-25﴿ 
    Bazı insanlar var ki iktidarı ele geçirmek için her türlü kılığa girerler.Kah bucularla beraber olurlar,bakarlar ki yetmedi  bu kez de bir numaralı şucu kesilirler.  
      İki yüzlü insanlar ve münafıklar bozgunculuk çıkarmada en önemli faktörlerdir:Bu konuda Resulullah (sav) şöyle buyuruyor:
”Kiyamet gününde Allah katında en şerli insanlar iki yüzlü insanlardır ki şuna başka yüzle gelirler ,ötekine başka bir yüzle gelirler”(Buhari) . 
       Resulullah (sav) şöyle buyuruyor:”Kişi sevdiğiyle beraberdir”.Öyleyse kimi sevdiğinize,kiminle beraber olduğunuza bakın.Seçeceğinız insanın  Dinine,Diyanetine,Kur’an’ına ,örtüne,kıblene ve ümmetine sahip çıkacak birisi olmasına dikkat edin.
Kimi seviyorsanız,kimi dost edinmişseniz sadece bu dünyada değil ahirette de beraber olacağınızı unutmayın. 
      
     Şunu biliniz ki üç şey geri gelmez: 
1-Yaydan çıkan ok, 
2-Ağızdan çıkan söz, 
3-Kaçan fırsatlar. 
”Bizler de bir gün gelip Ka’be’nın örtüsüne sarılmak zorunda kalmadan "Doğru Adamla Yola Devam" edelim.


“KABE’NİN ÖRTÜSÜNE SARILMAK” ZORUNDA KALMAK

Zamanın birinde Ka’be’yi tavaf edenler Ka’be’nın örtüsüne sarılıp ağlayan (Suriyeli) birini görürler.Kendisine:”Hangi günahı işledin ki bu kadar ümitsiz ve çaresizsin?

26.05.2023 11:35:00