AHMET TAŞTAN

Cumhuriyetin 100. yılının tacı olarak belirtilen TOGG'un seri üretiminin açılışına katılmayacağı beyanında bulunan siyasetçiler hakkında her daim konuşuluyor ekranlarda.

Türkiye'nin gelişim seviyesini gösteren bir işaret fişeği konumundaki yerli otomobil üretiminin siyasetüstü olması gerektiğini savunanları da dinliyoruz. Bu şekilde algılanması gerektiğini vurgulayanları da izliyoruz. 

Hayretle ve heyecanla siyasilerin takındığı tutumların ne anlama geldiğini dinlerken aklıma “kıskançlık” kelimesi geldi.  Lakin siyasette kıskançlık ve bencillik olur mu diye sormaya gerek görmüyorum. 

Çünkü bu gibi manevî hastalıklar tüm meslek sahibi insanların için de geçerlidir. Allah muhafaza tabii... Siyasetçiler, belli konularda toplumun birlik ve beraberliğinin sembolü olacakken her konuda  parçalanmışlığın göstergesi haline gelmeleri endişe vericidir. 

Siyaset, hak ve adalet ölçüleri çerçevesinde tüm vatandaşlara yönelik olmalıyken bencillik ve kıskançlık yüzünden nice hatalı davranışlarına kapı açacak konuma düşecektir. 

Bu toprakların insanı, yıllarca yerli malı olan her türlü üretime muhabbet ve samimiyetle yaklaşmadı mı? Böyle bir durumda iktidar ve muhalefet kavgasının bir tarafa bırakılıp sevincin paylaşılması tabii değil mi? 

Fakat “iktidardakiler, en doğru işi yapsa bile bizim onu doğrulayacak halimiz yoktur” diyen bir muhalefet anlayışı, pimi çekilmiş bir bombadır. Bu toplumu bölüp parçalar. Bu tip fikirler insan olma vasfını  kaybettirir insanoğluna. Bu kadar açık bir şekilde kıskançlık ifadeleri millet fertlerinde nefret oluşturacaktır. Belki de istedikleri budur.  

Meşhur bir “nefret söylemi” ifadesi kol geziyor ya işte tam da budur.   Toplumsal çatışmayı tetikleyecek, sevgi ve muhabbeti köreltecek her şeyden uzak durmak gerek Türkiye Yüzyılında... Yanlış anlaşılmalar ve kasıtlı yönlendirmelerle gençleri, memleket ve gelecekle alakalı karamsarlığa itecek her türlü söylemi toprak altına gömmek lazım Türkiye Yüzyılında...

Yüzüncü yılında, yeni yönetim şeklini taçlandıracak cumhuriyete hediye edilmiş böyle bir gelişmeyi, basitleşerek, tartışma mevzusu yapıp milletin gündemini meşgul etmek ciddi bir  bencilliktir. 

Randevu verilmeden ve davet edilmeden ansızın çalınıp da açılmayan kapıların önünde yapılan eylemler kadar kıymetli değil midir, bu açılışa davet. 

Uluslararası arenada tanınmış ve beğeni toplamış böyle mükemmel otomobil TOGG’un seri üretim açılışına şahitlik etmek tüm yöneticilerin hatta milletin en temel hakkıdır. Davet edilmese bile orada olmayı ister memleketini seven her akıl sahibi. Tabii sonradan gidip ziyaret etmek de ayrı bir durum.

Mutlu günlerimizde, birlikte sevinebilmeli; acılı günlerde, birlikte üzülebilmeli ki sapasağlam bir millet olabilelim. Lakin açıkça söylemek gerekir ki bu topraklar üzerinde şehitlerin kanlarından rengini almış al bayrağın gölgesinde yaşayanların bir kısmı hem tarihsel kökleri ile hem de gelecek ile ilgili düşüncelerinde bu millete ait olmadıklarını her defasında haykırıyorlar. 

Tarihi ve kültürel birikimi ile mayası yoğrulmuş Türk milletinin imanlı, inançlı nesilleri büyük gayret ile memleketi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaktır. 

Cumhuriyeti kuran irade ile Cumhuriyeti geliştiren ve zirveye taşıyan irade arasındaki farkı her daim kaşıyarak ikilik çıkarmaya çalışanlar, bu memleketi sevdiklerini söyleseler de hem kıskançlıklarından çatlayacaklar hem de  bencilliklerinden kendi girdabında boğulacaklardır.

Bilmiyorum, anlatabildim mi?


KISKANÇ VE BENCİL SİYASET

Cumhuriyetin 100. yılının tacı olarak belirtilen TOGG'un seri üretiminin açılışına katılmayacağı beyanında bulunan siyasetçiler hakkında her daim konuşuluyor ekranlarda.

28.10.2022 18:34:00