SADULLAH ORGAN

Nerdeyse sezonun başından beri her hafta sitresli ve düşünce ile bugünlere gelindiği bir durum yaşanıyor. Ha bu hafta yeneriz, ha önümüzdeki hafta yeneriz diye diye 35 maç geride kaldı elde ne var 32 puanla düşme hattında yer alan, Ergene Velimeşe ve Gümüşhane’nin 2 puan önünde son haftaya giren bir İnegöl spor’dan söz ediyorum. Koca sezonun içersinde elle tutulacak hiçbir şeyin olmadığı ortaya çıkan rakamlar bizlere net bir şekilde veriyor.

 İnegöl spor bu sezon şu ana kadar oynadığı 35 maçta 2 maçı içerde 4 maçını deplasmanda olmak üzere 6 galibiyet’in yanı sıra 14 maçını beraberlikle biterken, bu sezon rekor diyebileceğimiz  15 mağlubiyet sayısı ile geçen son iki sezonun adeta mumla aranmasına neden olan bir başarısızlık ortada. Hadi ona yenildik veya onla beraberlik kaldık sözünü bir kenara bırakıyorum. Ya adama sormazlar mı kaderini belirleyecek maçlar olarak görülen, hatta yenebileceğin güce  sahip olduğun Gümüşhane spor, Niğde Anadolu FK ve Şanlı Urfa spor ile kendi  sahanda oynadığın maçların birini dahi neden kazanılamamasının inanın izahatını yapmak çok zor. Kendi sahamızda oynadığımız Bir çok yönden belirleyici olmasını sağlayacağı inanılan bu 3 maçta alınan 2 beraberlik ve bir yenilgi İnegöl spor’un karnesinin bu kadar bozuk olmasına etkili rol oynadığını düşünüyorum. O zaman şu ortaya çıkıyor.4 hocanın hiçbir sucu yokmuş, futbolcuların kapasitesi ancak bu kadarmış dememiz gerekiyor.

Son olarak kendi sahamızda oynadığımız Şanlı Urfa maçının önemi çok fazla iken, hatta maçın kazanılması halinde kalan iki maçın formalite maçına dönüşmesi söz konusu iken,Bu maçta futbolcular yüreklerini  ortaya koyup diğer mücadelelerinin üstende oynayıp,maçın mutlaka kazanılması gerekirken,1-0 yenilgiden 1-1’lik skorla biten maçın bitmesi ister istemez düşme psikolojisi  devam etmiş oldu. İç sahada kaybedilen 2 puan ve gurupta yaşanmaya devam edilen olumsuz tablonun vermiş olduğu rahatsızlık iste istemez tüm gözlerin sezonun son deplasmanı olan Uşak spor maçına dönmüş oldu. Rakip Uşak spor 54 puanla gurupta 7 sırada yer alırken, İnegöl spor ise 31 puanla 15 sırada kritik bir maça çıkan taraf olması, futbolcuların daha soğuk kanlı olup,bu maçta mücadelelerini daha üst düzeye taşıyarak rakipten daha fazla ihtiyaç duyulan galibiyetin elde edilmesi gerekiyordu.

Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir kafasındaki oyun planına göre sahaya sürdüğü Uşak maçı karşısındaki 11 aslında maça iyi başlamış olması bizim açımızdan umut verici oldu. Nitekim maçın daha 7 dakikasında Ali Aydemir ile 1-0 öne geçilmesi yüreğimize adeta su serpmiş oldu.Uşak spor karşısında öne geçmek maçın kalan bölümü için son derece önemli idi.Dakikalar ilerledikçe diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da oyunsal anlamda düşüs gösteren İnegöl spor’un bu durumundan faydalanmasını bilen Uşak spor un kalemizde yarattığı  tehlikeli ataklarını önlemekte yaşanan sıkıntı atılan golün maçın sonuna kadar götürülmesini zora sokmuş oldu.Maçın 21 dakikasında Uşak spor Noyan’ın ayağından bulduğu golle durumu 1-1 getirmesi ile maçın seyri değişmiş oldu.

Maçın ikinci yarısı tam bir heyecan içersinde oynandı.Sergilediği oyunla rakibin tüm işlerini kolaylaştıran bir görüntüde mücadele eden İnegöl spor’un 50 dakikada Mehmet Gürkan’ın kolay bir şekilde attığı golle durumun ev sahibi lehine 2-1 gelmesi ister istemez tedirginlik yaşanmasına neden oldu.Maçın böyle bitmesi halinde işlerin çok daha zora gireceği düşüncesinin fazlası ile yaşanmasına neden olan maçta beklentilerin çok fazla olduğu oyunculardan Eddem,Gökhan,Abdülkadir,Metin,Mehmet ve Samet’in  mücadeleleri takımın geneline yansıması skorun değiştirmeye yönelik hamlelerin yapılmasını zorlaştırmış oldu.Ev sahibi takım Uşak spor önde olması nedeniyle rahat bir oyun sergilemesinde kaliteli oyuncuların oyuna verdikleri katkı İnegöl spor’un rakip alanda pozisyon üretmede zorlanmasına neden oldu.Maçın 76 dakikasında Günhan’ın ceza sahasına girdiği anda kalecileri Ersin tarafından yere indirilmesi sonucu gelen şans penaltısı ile beraberlik sayısını yakalanacağı düşünülürken,sahanın kötülerinden olan Abdülkadir topu filelere gönderme yerine kalecinin uzandığı köşeye bırakması ile kaçan penaltı herkesi kahır etti diyebilirim.Yenilgi ile sahadan ayrılmanın getireceği önemli rahatsızlığın düşme endişesini daha fazla yaşanılabileceği endişesinin daha da arttığı son dakikalarda İnegöl spor 89 dakikada Abdülkadir’in golü ile beraberlik sayısını bulmak yenilmekten daha iyi demek gerekiyor.Şanlı Urfa maçında olduğu gibi  Uşak spor ile oynanan maçtada sahanın en iyisi olan ve alınan bu birer puanların mimarı olan kaleci Gökhan Siverek’i alkışlamak ve kutlamak istiyorum.

Rakiplerimizden sadece Gümüşhane spor’un kazandığı haftada Uşak spor karşısında alınan 1 puan ligde kalma umutlarının son maça taşınmasını sağlarken, Hacettepe ile oynayacağımız maçta kendi işimizi bu kez bitirmemize imkan yaratmış oldu. Şimdi görünen şu 32 puanı bulunan İnegöl spor’un küme düşmesi kesinleşen  Hacettepe’yi kendi sahasında  yenmesi gerekiyor.Beraberlikte yarıyor.İşi riske sokmamak için bizi ilgilendiren  maçlardan Ergene Velimeşe-Şanlı Urfa,Kocaeli-Gümüşhane maçlarından çıkacak sonuca bakmadan kazanarak ligi bitirmek sahadan ligde kalmış bir takım olarak ayrılmamızı sağlamış olacaktır..Şimdi futbolculardan beklentimiz şu koca sezon üzdüğünüz bu kentin gönüllerini bir nebzede olsa kazanmak için Hacettepe’yi yenmek sizler adına da önemli bir kazanım elde edilmesini sağlayacaktır.Yeter artık yenin Hacettepe’yi .

SAYGILARIMLA


LİGDE KALMA FİNALİNİ GALİBİYETLE YAPALIM

İnegöl spor adına bu sezonun bir an önce sağ sağlim bitmesini istediğimi daha önce çok az hatırlıyorum. Bu sezonda her şey var. Öncelik olarak söyleyebileceğim başarısızlık var. Hedefsizlik var. Dahası da birbirini tamamlamayan, sahada giydikleri formanın hakkını vermekte zorlanan bir oyuncu topluluğu ile ligde kalmayı son maça bırakmış bir İnegöl spor var.Yani işin özeti ligde kalma ihtimalinin fazla olduğu son bir haftaya girildiği için sevinir hale gelmek ister istemez insanı üzüyor.

3.05.2021 15:27:00