AHMET TAŞTAN

Bizim millet meclisimiz gibi acaba başka memleketlerde var mıdır? Bizim meclis zıtların birlikteliğinden oluşmaktadır sanki. Millet meclisi değil de savaş meydanı mübarek, diyesim geliyor neredeyse. Vekili olup maaş aldığı devletine, onun askerine düşmanca niyetler besleyenler ile devleti için milleti için hizmette kusur etmeyenlerin yanyana olduğu  bir meclis. Bu mecliste bulunanlar aynı çatı altında vaveyla koparıyorlar. 


Birbirine zıt görüşlerin, böyle bir meclise yansıması elbette ki demokrasi anlayışı açısından önemli bir görüntüdür. Millet adına yapılacak bir şey varsa, milletin hayrına, milletin faydasına olan bir iş varsa vekillere yakışan şey birlikte hareket etmektir. Fakat vekillerimizin ortaya koyduğu tavır gece gündüz gibi tersine. 
Ortaya konulan iş mutlaka yapılması gereken, milletin faydasına olur denilen her ne varsa, “öyle değil de böyle yapalım” ya da  “o iş şu şekilde yapılması daha doğrudur” gibi farklı yorumlar beklenirken “olmaz, hayır asla, yapmayalım” tavrına bürünmenin anlamını bir türlü çözemedim bu memlekette.


Geçen günlerde, hain PKK ile hain FETÖ işbirliği sonucunda, bu milletin semasında parlayan  yıldızlar bir bir sönmüş, ismi toprağa şehit diye yazılmış askerlerimiz söz konusu edilmişti. Geleneğimiz içindeki en büyük insani davranış şehitlerin evine gidip taziyede bulunmaktır. İşin hakikati böyle iken ne şehitlerin ailesine ne de şehit edilen sivil halkın evine giderek hiçbir zaman taziye ziyaretinde bulunmamış HDP'li vekillerin yüzüne ayıpları okundu. Bu devletten maaş alıp milletin askerine silah doğrultmaktan çekinmeyen ama PKK’lı terör örgütü üyelerinin cenazelerinde ve taziyelerinde hazır olmuş vekil sıfatlı insanlara karşı vicdan patlaması izledik meclis kürsüsünde. 
Böyle isim vererek yazı yazmak pek adetim değildir ama İçişleri Bakanının Süleyman Soylu’nun haykırışları, gönül dünyamda Hakkı teslim edilmesi gereken bir gürlemeydi hükmünü verdim.


Öteden beri duyarım, millet meclisinde bir yasa çıkarılacakken alt komisyonlarda ve genel kurulda çok ciddi tartışmaların olduğunu. Herkes milletin hakkını korumak için, bütün samimiyeti ve gücü ile mücadele ediyor.  Tabii ki her türlü yasa tasarısında böyle bir gelişme söz konusu olamaz. Çünkü vekillerimizin farklı partilerden de olsa kendi aralarında belli seviyede dostluk ve muhabbetleri vardır. 


Bir futbol maçında iki arkadaş grubundan oluşan takımların bir gol için ne tür tafralar yaptığını tahmin etmek zor değil. Galip olma hırsının ortaya çıkaracağı çaba bazen futbolun ahlaki kurallarını bile yok sayabilir.


Sayın bakanın en hiddetli, en heyecanlı, en gür sedasıyla hakikati haykırması fecabook ekranlarından anladığımız kadarıyla milletin gönlüne su serpmiştir. Terörist’e terörist demek kitabın ortasından konuşmaktır. Bu meydan muharebesinde güçlünün yanında değil haklının yanında olmak isterim. Haklı olan böyle bir  sözü söylemek, insanı bu zamanda, böyle bir demde kahraman yapar.


Kahramanlar ordusu  tarafından, yönetilmekten memnun olduğumu fısıldamak isterim..


“OOOOH PARALAR MİLLETE GİDİYOR!”

Bizim millet meclisimiz gibi acaba başka memleketlerde var mıdır? Bizim meclis zıtların birlikteliğinden oluşmaktadır sanki.

15.12.2020 20:50:00