Abdulvasih Duran

   Tefsir hocamız Nisa 59." Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir." ayetini bize açıkladıktan sonra şu örneği vermişti.
   Gençler! Evlenmek istediğinizde iki aday bayandan birine karar veremediğiniz zaman şöyle bir hayal kurun.Peygamberimiz( sav) sanki yaşıyor ve siz onu ziyarete gidiyorsunuz.Bu iki gelin adayının özelliklerini peygamberimize( sav) anlatın.O'nun size vereceği cevabı düşünün ve ona göre tercihinizi yapın.
    Yıllar sonra hocamızın o örneği aklıma geldi.Seçim arefesinde olduğumuz şu günlerde hala karar veremeyenlere bende aynı örneği vermek istiyorum." Peygamberimizin ( sav) evine gidin, seçimlerde iki aday olduğunu kendisine  anlatın.Hangisini tercih edeyim diye sorun.Muhtemelen O' nun vereceği cevabı tahmin edersiniz.


PEYGAMBERİMİZ'E (SAV) SORALIM

Tefsir hocamız Nisa 59." Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de itaat edin.

10.05.2023 11:06:00