Nurettin BAY

Hayat merdiveninde basamakları çifter çifter geçti. Çocukluğunu yaşamadan gençliğe, gençliğini yaşamadan olgunluk çağına vardı. Olgunluk çağını yaşamadan ebedi yolculuğa çıktı. Meğer ömür basamaklarını da ikişer üçer atlamış.

ibrahim-toru-haber-dairesi.png

Hızına yetişemedik aziz dostumun. Hep bizden öndeydi... Ebede de bizden önce vardı. Mekanı cennet olsun.

 

Meslektaşım, ahiret yoldaşım İbrahim Toru, yaşamıyla, insanlığıyla, mücadelesiyle içinde yaşadığımız çağı aşan bir meziyetler bütünü ile donatılıydı.

Kovid-19 ile verdiği mücadeleyi kaybetmedi, kazandı. Biz Hazreti Nebi’nin hadisinde salgın hastalıklar için (veba) işaret ettiği gerçeğe iman ettik. Onu şehadete uğurluyoruz. Rabim kabul buyursun.

ibrahim-toru-haber-dairesi-007.jpg

İnsanlığını özleyeceğiz, vatan sevgisini özleyeceğiz, esprilerini özleyeceğiz. Espriyle kendini anlatırken, “Şanlıurfa’nın üç meşhur İbrahim’i var. Hz. İbrahim, İbrahim Tatlıses ve ben…” derdi. O, bunu espri olsun diye söylerdi, ama benim için de bugüne kadar Şanlıurfa’nın üç İbrahim’i oldu. İbrahim Toru bunlardan biriydi.

ibrahim-toru-haber-dairesi-002.jpg

Memleketi Şanlıurfa onun en büyük aşkıydı. Her platformda sözü dolaştırıp Şanlıurfa’ya getirirdi. Öyle inanıyorum ki, Şanlıurfa bir insandan çok fazlasını kaybetti.

ibrahim-toru-haber-dairesi-003.jpg

Yetimlerin babası, yoksulların hamisi, çaresizlerin başvuru adresiydi. Daha bir buçuk yıl önce bir medya organizasyonunda şahit olduğum bir anıyı anlatayım. Programlar geç bitti, otel odalarımıza gitmek üzereyken, “Bir hasta ziyaretine gelmek ister misin?” diye sordu. “Tabi ki, böyle güzel bir teklife hiç hayır denir mi” dedim. Gece yarısına az bir zaman kala bir eve ziyarete gittik. Ben bir akrabası sanmıştım. Ancak eski bir çalışanının babası olduğunu, orada öğrendim.

ibrahim-toru-haber-dairesi-006.jpg

Son yıllarda kaybettiğimiz milletimize ait güzel değerleri yaşatmayı hayat nizamı olarak kabul etmişti. Ölüsünde, düğününde, sünnetinde, hayır işlerinde tüm yakınlarının yanında olmaya gayret ediyordu.

En son bir yakını için aramıştı. Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yapılması gereken bir tedavi için yardımımı istemişti. O yakınının tedavisi için nasıl da içten istirhamda bulunuyordu!

Kovid-19’a yakalandığında iki defa görüştüm. Dua istedi... Şimdi dualarımız dünya değil ahiret için. Yeniden buluşacağımız yer cennet olur inşaallah.

ibrahim-toru-haber-dairesi.jpeg

Eşine, çocuklarına, kardeşlerine, tüm ailesi ve yakınlarına, Şanlıurfa’ya, meslektaşlarıma baş sağlığı diliyorum.

Biz iyi bir insan olduğuna şehadet ediyoruz. Allah rahmet eylesin.


Urfa semasında bir yıldız kaydı...

Hayat merdiveninde basamakları çifter çifter geçti. Çocukluğunu yaşamadan gençliğe, gençliğini yaşamadan olgunluk çağına vardı. Olgunluk çağını yaşamadan ebedi yolculuğa çıktı. Meğer ömür basamaklarını da ikişer üçer atlamış.

Tarih: 25.09.2020 15:03