Mustafa Özdal

Vali Bey’den Bursa’nın kangren projesine öneriler 

 

Kanımca Bursa’da iz bırakan valilerden biriydi.

Emekli olduktan sonra siyasete atıldı ama valiliği döneminde, devlet adamlığının hakkını verdi.

Partiler üstüydü ve iktidar partisinin sözcüsü gibi davranmadı.

Görevden alınma gerekçesini biliyorum ama kendisi açıklama yapmadıktan sonra bana yazmak düşmez.

Eski Bursa Valisi İzzettin Küçük’ten söz ediyorum.

Dün Küçük ile sohbet ederken, yılların kanayan yarası BESOB Esnaf Sanayi Sitesi’ni konuştuk.

Nitekim Küçük, valilik döneminde sanayi sitesinin hayata geçmesi için büyük çaba sarf etmiş ancak yarım kalan proje onun zamanında da tamamlanamamıştı.

Küçük, esnaf sanayi sitesinin Bursa’nın en önemli sorunu olduğunu düşünüyor.

Çünkü eğer tamamlanırsa, kent içinde faaliyet gösteren ve hem çevre hem de görüntü kirliliğine neden olan, bir bölümü kaçak 2 bin 500 işletme şehir dışına taşınarak, legal statüye kavuşacak ve sanayi sitesi çatısı altında üretim yapacak.

Eğer bu sanayi sitesi kurulmuş olsaydı, Bursa’nın çok önemli bir sorunu çözüme kavuşmuş olacaktı. Bu proje, kenti kirlilikten kurtaracak bir projeydi” diyen Küçük’ün  önerileri  ise şöyle:

Belli ki projenin tamamlanamamasının önünde kaynak engeli var. Ancak arazinin yüzde 10 veya 15’i dükkanları inşa edecek müteahhit firmaya verilip, inşaatlar tamamlanabilir. Çünkü esnaf sanayi sitesinin arazisi çok değerli. Bir diğer yöntem de banka, benzinlik yapılmak üzere ayrılmış ticari alanların satılması yoluyla kaynak yaratılabilir. Ancak bu iki yöntem dışında da alternatif çözüm yolları bulunabilir.”

 “Aslında işin büyük kısmı olan alt yapı bitmiş. Geriye 4 duvar inşa etmek kalıyor. Yani zor bir iş değil” diyen İzzettin Küçük, hem merkezi ve yerel iktidar yetkililerine hem de esnaf temsilcilerine çağrı yaptı:

“Bu projeyi biran önce bitirin.”


Vali Bey’den Bursa’nın kangren projesine öneriler

Vali Bey’den Bursa’nın kangren projesine öneriler

1.07.2024 10:35:00