Abdulvasih Duran

Aslında her biri İslami ve milli bir kavram olan bazı kelimeler kötü yerlerde veya kötü insanlar tarafından kullanılınca İslami çevreler bu kelimeleri adeta onlara mal ederek terk ettiler.

Bu kavramlardan bazılarını birlikte paylaşalım.

-HOCA EFENDİ: Müslümanların değer verdiği ilim sahibi hocalar için kullandığı bir kavramdır. Ancak başta FETÖ elebaşısı Fetullah GÜLEN için çok kullanıldığı için İslami kesim bu kavramı kullanmaktan çekinir hale gelmiştir. Sadece kelime terk edilmemiş bu kelimeyi kullananın FETÖ’cü olmasından korkulur hale gelinmiştir.

-CEMAAT: 1400 seneden beridir “Müslümanların bir araya gelmesi” anlamında olan bu kavramda ne yazık ki FETÖ terör örgütünün mensuplarıyla özdeş hale gelmiştir. Oysa cemaat Hadislerde ve İslam alimlerinin sözlerinde en çok geçen bir kavramdır. ”Cemaatin Rahmet” olduğunu bildiren Hadis şerifler bir araya gelmenin öneminden bahseder. Yine “Cemaatle kılınan namazın tek başına kılınan namazdan 27 kat daha sevap olduğu'nu bildiren  hadisleri biliyoruz. Dolayısıyla İslam’ın temel taşı olan bu kelimeyi de kullanmaktan çekinir hale geldik.

-HİMMET: Günlük hayatımızda himmet deyince akla yardım ve destek geliyor. ‘Falanın himmetiyle sorunum çözüldü.’ derken, bana sağladığı destekle sıkıntıdan kurtuldum demeyi kastediyoruz. Ancak gel gör ki bu kelime de FETÖ’cülerin milletten topladığı tabiri caiz ise gasp ettiği, har vurup harman savurduğu yardımları akla getiriyor.

-MAKLUBE: Rivayete göre Selehattin-i Eyyubi Kudus’u fethederken oranın halkı Büyük Komutan Selahattin-i Eyyubi’ye bu yemeği ikram etmişlerdi. Asıl adı Bazen cani olan bu yemeği gören Selahattin-i Eyyubi et ve pilavın ters çevrilerek servis edildiği görünce bu yemeğe maklube (ters çevrilmiş)  dedi. Oradakilerde Büyük Komutanın hatırına bu yemeğe maklube ismini verdiler. Ancak bu yemekte FETÖ’cülerin sohbet sonrasındaki ikramı haline getirildiği için bu isimden de korkar hale geldik.

      Özellikle şirket, siyasi parti ,dernek, vakıf v.b. kuranlara rica ediyoruz.Lütfen İslami kavramları kullanmayınız. İHLAS’ la yola çıktıklarını söyleyip insanların parasını batıran bir çok şirketleri,insanları dolandıran dernek ve vakıfları gördük.
  Asrı SAADET 'i örnek aldığını söyleyip Ebu Cehillerin saflarında yer alanları gördük.

   Son zamanlarda kirletilmeye çalışılan bir kavram daha vardır. ”KALP' kavramı ve işareti.
     Son seçimde aslında  belki de " KALP" ile  ilgisi olmayanlar bu şekli kendilerine mal etmeye çalıştılar.
    Bizler de adeta " Kalbimiz" den vazgeçtik.
   KALP hem Dinimiz de hem de geleneklerimiz de çok değerli bir kavramdır. Sevginin merkezidir.
   Kimse kusura bakmasın. Ben kalbimi kimseye satamam ve mal edemem.
    
  Yoksa bütün değerli kavramlarımız yok olacaktır.

  Yani ben şimdi Erdoğan'a kalp işareti yapamaz mıyım?
Bal gibi yaparım.
   Hem de kıskananları çatlatırcasına.


YANİ BEN ŞİMDİ ERDOĞAN'A KALP İŞARETİ YAPAMAYACAK MIYIM?

Son zamanlarda kirletilmeye çalışılan bir kavram vardı. ”KALP' kavramı ve işareti. Son seçimde aslında belki de " KALP" ile ilgisi olmayanlar bu şekli kendilerine mal etmeye çalıştılar.

14.06.2023 14:10:00