SADULLAH ORGAN

YAZIK OLDU BOŞA GECEN SEZONA

İnegölspor ligin son haftalarında şaşırtan sonuçlar almaya devam ediyor. Sivas belediyespor yenilgisi ile başlayan kötü gidiş, içerde oynanan Bayburt beraberliği, Sarıyer deplasmanında alınan 5 farklı yenilginin ardından içerde Çorum FK karşısındaki mücadelesi puan almaya yetmedi. Maçın ilk  yarısını  33 dakikada Yusuf Özdemir ile bulduğu golle 1-0 önde kapatan İnegölspor bu üstünlüğünü maçın sonuna kadar götüremedi. İkinci yarının 48 ve 90+5 dakikalarında Mehmet Akyüz’ün  attığı goller ile sahadan 2-1 üstün ayrılan Çorum FK ‘playof için umutlarını daha da ileriye taşımış olarak evine dönerken, İnegölspor ise maç sonrasında  ligdeki 14.yenilgisini alarak 49 puanla hedefsiz bir şekilde  10.Sıradaki yerinde kalmış oldu.

Evet sezonun genelinde istikrarsız bir görüntü sergileyen İnegölspor’un özellikle ligin ikinci yarısında daha olumlu işler yapsa da işin sonunda hedefsiz biten bir durum söz konusu. Özlediğimiz başarılı görüntüler bir ara 8 maçlık seride yaşanmış olması ile acaba playof’ gurubuna kalabilecekmiyiz sözlerinin konuşulduğu bir dönemin devamı gelmeyince içerde dışarıda puan kaybeden takım konumuna yeniden dönüş yapılması her şeyi berbat etmeye yetti.

Aslında bugünleri yaşayacağımız Büyük ümitler ile gittiğimiz Sivas Belediyespor deplasmanın da alınan yenilgi ile görülmüş oldu. Bu maçtan sonra ortaya maç kazanamayan bir İnegölspor’u izlemiş olduk. Herkesi hayrete düşüren konu iyi giderken, birden bire takımın farklı bir görüntüye dönüşmesi idi. Bu takım aynı takım. Teknik direktör Şaban Yıldırım inatla ana iskeleti bozmadan sürekli sahaya sürmesine rağmen, hem oyunsal hemde sonuç olarak değişen bir takım ortaya çıkması bugünkü tablonun ortaya çıkmasında etken olduğunu düşünüyorum.

Çorum maçının 1 hafta öncesinde oynanan Sarıyerspor deplasmanında tarifi olmayan 5-0’lık yenilgi ile dönülmesi şapka düştü kel görüntü sözünün karşılığı oldu. Kesinlikle tasvip edilmeyecek farklı yenilginin mimarları bizim kadar üzülmüşler midir bilememem ama biz adeta yerin dibine girdik. Nedir kardeşim 5-0’lık yenilgi. Farklı yenilgi normalmiş gibi arada kaynadı gitti. Bu yenilginin ardından kalan 4 maç tamamen formaliteye dönüşmüş oldu. Hedef kalmamasına rağmen, hiç olmazsa kalan maçlarda İnegölspor formasının değerini bilerek, kendi değerlerini de arttırmaya yönelik bir futbol ortaya koymalarını beklemek herhalde hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Çorum FK ile oynanan maçta 3 maçlık puan kaybını telafi etmek için mutlak sahadan galibiyetle ayrılması gereken İnegölspor beklemekte idik. Mehmet Akyüz,Burak Çalık,Murat Yıldırım gibi süper lig ve 1 ligde forma giymiş oyuncuların yer aldığı Çorum FK İnegöl’e playof  şansını kalan maçlara taşıma adına mutlak puan veya puanlar için geldiği maçta İnegölspor’un ilk yarıda kendi evinde yendiği rakibini saha ve seyirci avantajını kullanarak rövanşı vermemek isteyen taraf olması ortaya heyecanı fazla bir maç çıkmış oldu.İnegölspor teknik direktörü Şaban Yıldırım Çorum FK karşısında  çıkarttığı 11’de sürpriz olarak Kaleci Sercan Çobanoğlu ve genç Serhat Emirler’e şans vermesi dikkat çekici idi.Daha çok 11’de görmeye alıştığımız Bahadır,Emir,Samet ve Aykut’un yedek kulübesinde oturtulması hangi düşünce ile gerçekleştiğinin teknik direktör Şaban Yıldırım’ın cevap vermesi gerekiyor.

Maçın başından sonuna kadar her iki takımda yenilgiyi istemeyen bir görüntüde oynadı.İnegölspor futbol olarak daha iyi işler yapan taraf olduğunu söylemek istiyorum.Ancak tecrübe farkı Çorum FK sahadaki oyunu işleri zorlaştırmasına rağmen 33 dakikada  Yusuf Özdemir ile İnegölspor’un bulduğu üstünlük sayısı maçın gidişatı için umut verici bir tablonun çıkmasına neden oldu.Ömer Faruk devrenin son dakikalarında mutlak gölü kaçırmasa  soyunma odasına  2 farklı sonuçla gitmek içten bile değildi.İlk yarı boyunca İnegölspor’lu oyuncuların sergiledikleri olumlu futbolun ikinci yarıda devam etmesi maçın kazanılacağını beklentisini arttırmış oldu.Ancak beklenti bu yarıda farklı bir şekilde yaşanmış oldu. Çorum FK maçın ikinci yarısının 48 dakikasında İnegölspor defansının büyük hatası ile Mehmet Akyüz durumu 1-1’e getiren golü atması maç bu dakikadan sonra adeta yeniden başlamış oldu.Ömer Faruk 57 dakikada,68 dakikada kaçırdığı önemli pozisyonlar bence maçın kaderine etki etti diyebilirim.Bahadır’ın 85 dakikadaki şutunu günün başarılı isimlerinden  Çorum FK kaleci Hasan Hüseyin’in kornele çelmesi ile sonuca yansımayan bu önemli pozisyonların ardından maçın hiç olmazsa berabere bitmesini istediğimiz uzatmanın 90+5 dakikasında sahneye çıkan Mehmet Akyüz kendisinin ve takımının  2.Golünü atarak beklemedikleri bir anda sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.Bir taraftan mücadelenin karşılığını alamadan sahada üzülen bir İnegölspor bir taraftan kritik bir galibiyetle playof şansını arttırmış olarak  evine dönmenin mutluluğunu yaşayan bir Çorum FK takımı.İşin özeti şu tecrübe ile kazanan Çorum FK.Diğer taraftan gerek saha avantajı,gerekse bulduğunu atamayarak sahadan puansız ayrılan bir İnegölspor.Ne diyelim.Ligi Kafalarında haftalar önce bitirmiş olan bu takımdan bu kadar demek en iyisi.Kalan 3 maçta ne olup olacağı hiç önemli değil.Yazık oldu koca boşa gecen sezona.


YAZIK OLDU BOŞA GECEN SEZONA

İnegölspor ligin son haftalarında şaşırtan sonuçlar almaya devam ediyor.

18.04.2022 13:34:00