Tatar, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 39 gün geçtiğini belirterek, deprem bölgesi dışında kalan yerlerde artçı ile bağımsız depremler meydana geldiğini söyledi.
Deprem bölgesinin dışında meydana gelen sarsıntıların vatandaşları bir nebze tedirgin ettiğini ifade eden Tatar, son 20 günde deprem bölgesinin dışında orta ölçekli olarak Sivas'ta 4,7, Bor'da 5,3, İncesu'da en büyüğü 4,7 olan depremler ile Hacılar'da 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini hatırlattı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Bolu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.
Tatar, "Deprem Kuzey Anadolu Fay Zonu'na bağlı küçük kısa bir kol üzerinde meydana geldi. Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir" dedi
İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ? AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir" dedi.
OKAN TÜYSÜZ: PANİK YARATACAK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz ise şunları ifade etti:
"4,8 büyüklüğünde Bolu'nun Kuzeybatısında meydana gelen bir deprem bu bölgelerdeki bu tip depremler olağandır. Depremin olduğu yerde büyük bir deprem yaratacak fayların olmadığını görüyoruz. O nedenle büyük bir panik yaratacak durum söz konusu olmadığını söyleyebiliriz. İlk verilen değerler biraz yanıltıcı olabiliyor ama büyük deprem oluşturma olasılığı yok.4.8 büyüklüğündeki bir deprem başka bir bölgeyi tetiklemez ancak arkasından 3.8 büyüklüğünde bir deprem gelebilir. Marmara ile depremin hiçbir alakası yok."