Tarih: 28.07.2025 10:03

Yeşil Bursa'da alevlerle mücadele devam ediyor! Sevindiren haber Kestel'den geldi

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'da alevlerle mücadele sürüyor! Sevindiren haber o bölgeden geldi

Bursa'da geçtiğimiz gün başlayan orman yangınlarına karşı mücadele tüm hızıyla sürerken, Kestel ve Gürsu ilçeleri arasındaki yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı bildirildi. Bölgedeki sevindiren gelişme, ekiplerin karadan ve havadan gerçekleştirdiği yoğun müdahaleyle sağlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, toplam 185 araç ve 568 personelin yangınla mücadelede aktif görev aldığı belirtildi. Yangının etkili olduğu birçok noktada soğutma çalışmalarına geçilirken, olası risklerin önüne geçilmesi için çalışmalar gece gündüz devam ediyor.

HARMANCIK'TA YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Öte yandan Harmancık bölgesinde alevlerle mücadele sürüyor. Engebeli arazide zorluklarla ilerleyen ekipler, yangını tamamen kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Meteorolojik koşullar ve rüzgarın etkisiyle anlık müdahalelerin önem kazandığı bölgede vatandaşlara dikkatli olunması yönünde uyarılar yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİR'DEN TAM DESTEK VE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sahadaki tüm çalışmaların koordineli biçimde yürütüldüğünü v e vatandaşların güvenliği için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Ayrıca yangınlardan etkilenen alanların tekrar yeşillendirilmesi ve doğanın kendini toparlaması adına çalışmaların hızla başlatılacağı bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —