Tarih: 21.10.2024 13:15

Bakan Işıkhan: yenidoğan çetesi'yle ilgili SGK olarak takipteyiz

Facebook Twitter Linked-in

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yenidoğan çetesi" soruşturması hakkında AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, “Bu konu başta ailelerimizi derinden yaraladı. Hepimizin bir ailesi var. Benzeri olayların tekrar yaşanmaması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Büyükçekmece Başsavcılığı'nın talepleri doğrultusunda süreci başlattıklarını belirten Işıkhan, “2023'ten itibaren süreçle ilgili Bakanlıkla yürütüyoruz. Soruşturmamıza başladık. En ağır cezalarla cezalandırılması için çok gizli bir soruşturma yürütüyoruz. Söz konusu hastanelerde başmüfettişlerimiz incelemelerde bulundu, yapmaya da devam ediyor” diye konuştu.

Bakan, “Özel Bağcılar ve Özel Şafak Hastanesi ile olan sözleşmelerini fes ettik. İncelemeleri devam eden hastaneler var. Diğer hastanelerin sözleşmeleri de fes edildi ve ödemeleri durduruldu. Geçmiş dönem alacaklarına bloke koyduk. Geçmişe yönelik olarak alacakları faizi ile birlikte tahsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Riskli hastanelere yönelik inceleme ve denetimlerin devam ettiğini vurgulayan Işıkhan, “Alo 173 ve CİMER üzerinden tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı özellikle belirtmek isterim. Bugüne kadar SGK'nın her kuruşunu takip ettik, bundan sonra da takip edeceğiz. Vatandaşların bize bilgi vermesini rica ediyorum. Sağlık Bakanı'nın en son açıklamalarına katılıyorum; torbada bulunan çürüklerin ayaklanması söz konusu” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —