Tarih: 16.09.2024 15:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Adalet reytinge kurban edilmemeli

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adaletin, medya ve toplum tarafından azami hassasiyetle korunması gerektiğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Adaletin temel bir değer olduğunu vurgulayan Erdoğan, yargı faaliyetlerinin hukukçuların ehliyeti ve ahlaki değerleriyle itibar kazandığını ifade etti.

Erdoğan, hukuk sistemini güçlendirmek için Adalet Akademisi'ni yenilediklerini belirterek, “Yargı sistemimizin bel kemiğini oluşturan hakim ve savcılarımızın en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık,” dedi. Hakim ve savcı sayısının 25 bine yaklaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı, bu artışın nitelik ve kaliteyle desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Adaletin reyting ve etkileşim avcılığına kurban edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, bu konuda medyanın ve tüm sorumluluk sahiplerinin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. “Adaletin, reytinge kurban edilmesine göz yummamalıyız,” diye ekleyen Cumhurbaşkanı, adaletin bağımsız, tarafsız ve etkin işleyişinin toplumsal güvenin anahtarı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakim ve savcı yardımcılarının 3 yıllık bir eğitim sürecinden geçeceğini, bu sürecin hem teorik hem pratik açıdan dolu dolu olacağını belirtti. Yardımcıların tez hazırlama yükümlülüğüne de değinen Erdoğan, “Tecrübe, insanı malumat yığınında yolunu kaybetmekten koruyan rehberdir,” dedi.

Son olarak, yeni dönemde görevlerine başlayan 1076 hakim ve savcı yardımcısını tebrik eden Erdoğan, adalet reformlarının kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —