Tarih: 30.05.2024 15:45

İnegöl'de 7/24 Yaşayan bir merkez

Facebook Twitter Linked-in

Proje, sıkışık ve binalarla çevrili olan eski şehir merkezini, modern bir meydan ve yaşam alanına oluşturmak için dönüştürüldü. Hükümet Konağı, Kaymakamlık Lojmanı ve Sedir Kafe yıkılarak 11 dönümlük bir arazi elde edildi. Caddenin iki yakası da projeye dahil edilerek bütünsel bir meydan ortaya çıktı.

Merkez Park adını alan modern sosyal yaşam alanı, Gastro Kafe'yi de barındırıyor. Meydanın karşısında ise Gastro İnegöl Restoranı, kafeterya, Nöbetçi Kitaphane, Sergi Salonu ve Yeni Belediye Hizmet Binası yer alıyor.

Yeşillerle süslü ve yeraltında 390 araçlık otoparka sahip olan meydan, restoranı ve kafeteryaları, Nöbetçi Kitaphanesi, sergi salonu ve yaşam alanlarıyla her yaştan vatandaşa hitap ediyor.

24 saat yaşayan bir meydan olarak kurgulanan alan, çocukların paten kaydığı, gençlerin vakit geçirdiği, yöresel lezzetlerin tadılabildiği, sanatın icra edildiği ve öğrencilerin faydalandığı bir yer haline geldi. Ayrıca belediyenin tüm birimlerini de tek çatı altında toplayan yeni hizmet binası da bu projede yer alıyor.

Günün her saatinde hayatın aktığı meydanda, Gastro İnegöl Restoranı 22.00'a, Nöbetçi Kitaphane 24.00'a, Gastro Kafe 24.00'a kadar açık. Özel bir kafe de geç saatlere kadar hizmet veriyor. Çözüm Merkezi ve Zabıta birimleri de 24 saat boyunca hizmet sunuyor.

Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Günlük 10 binin üzerinde kişi bu alanlardan faydalanıyor. Gastro İnegöl Restoranı günlük 3 bin, Gastro Kafe 3 binin üzerinde kişiye hizmet veriyor. Meydandaki özel kafe ise ortalama bin kişiye hizmet sunuyor. Nöbetçi Kitaphaneden günlük 500 öğrenci faydalanırken, Belediye Hizmet Binasına da günlük 4 bin civarında giriş yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —