Nilüfer’den yükselen dijital demokrasi: Mahalle Komiteleri

Teknoloji, hayatımızın her alanında olduğu gibi demokrasinin işleyişinde de kendine yer buluyor.

GÜNDEM 26.11.2024 16:32:00 0
Nilüfer’den yükselen dijital demokrasi: Mahalle Komiteleri

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl bir ilke imza atarak Mahalle Komiteleri seçimlerini dijital ortama taşıması, yerel yönetimde katılımın nasıl güçlendirilebileceğine dair önemli bir adım, aynı zamanda teknoloji ile halkın karar mekanizmalarına erişimini kolaylaştıran bir model.

“Pusulamız Dijital Katılım” sloganıyla başlayan bu süreç, sadece bir seçim prosedürü değil, aynı zamanda teknoloji ile halkın karar mekanizmalarına erişimini kolaylaştıran bir model. 

Başkan Özdemir’in bugün Nilüfer Kent Konseyi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuya dair verdiği örnekler oldukça önemliydi. 

Özdemir, Nilüfer Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik planlamasının Mahalle Komitelerinden görüş alınarak hazırlandığını belirtti.

Özdemir’in yaptığı açıklamaların en önemli kısmı ise şuydu: “Maddi sebeplerden ötürü Mahalle komitelerinin her istediklerini yerine getiremeyebiliriz belki ama şunu vaat ediyorum ki, istemedikleri hiçbir şeyi yapmayacağız.

Öyle ki Ertuğrul Mahallesi’nde kaçak beton santralinin kapatılmasından İnegazi’deki taş ocağı kapasite artışının engellenmesine kadar pek çok adımda mahalle komitelerinin ciddi bir emeğinin olduğu tartışılmaz bir gerçek.

Hal böyle olunca halkın isteklerinin yönetime yansıması açısından dijital seçimlerin avantajları açık: 

Erişim kolaylığı, çevre dostu bir süreç ve daha geniş katılım. 

Özellikle sürecin herkes için erişilebilir olmasını sağlamak noktasında ise belediyeye büyük görev düşüyor. 

***

Nilüfer’in en güçlü yanlarından biri, farklılıkları bir zenginlik olarak görebilmesi. Başkan Özdemir’in gündem dışı sorulara cevap verirken görüş farklılıklarına ilişkin kullandığı “Farklılıklarımızı koruruz ama dayanışmamızı sürdürürüz” sözleri, bu yaklaşımın özetiydi.

Yazının Devamını Oku

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Yükleniyor