Tarih: 10.09.2024 11:04

Sahte ilanlar tarih olacak: Emlak piyasasında yeni dönem

Facebook Twitter Linked-in

Kanal 16’ya konuşan Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, “Yeni dönemde fake hesaplar olmayacak ve dolandırıcılık en az seviyeye inecek, tüketici yanıltılmayacak” dedi.

Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bir uygulamayı 15 Eylül’den itibaren hayata geçiriyor. Elektronik İlan Denetleme Sistemi adı verilen yeni uygulamayla, artık mülk sahipleri, gayrimenkul uzmanlarına satış yetkisini e-devlet üzerinden verecek. Diğer yandan mülk sahipleri, konut veya iş yerlerini gayrimenkul uzmanlarının yanı sıra, ya kendi satabilecek ya da eş, çocuk ve kardeşlerden oluşan yakınlarına sattırabilecek. 

“FİYAT MANİPÜLASYONUNA SON” 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, gayrimenkul sektöründe yepi bir dönemi başlatacak Elektronik İlan Denetleme Sistemi ile ilgili Kanal 16’ya konuştu. İlgili yasayı desteklediklerini kaydeden Çelebi, yeni sistemle dolandırıcılığın en aza ineceğini kaydetti. Çelebi, Elektronik İlan Denetleme Sistemi’nin birden çok faydası olacağını anlatarak “Mevcut durumda, yetki belgesi e-devlet üzerinde verilmiyordu artık mülk sahipleri meslektaşlarımıza e-devlet üzerinden yetki verecek. Bu yolla fake hesaplar sona erecek. Sahte ilanlarla fiyatlar manipüle edilemeyecek, tüketici yanıltılmayacak. Tüketici tarafından görülen gayrimenkulün satılabilirliğine yönelik inanç artacak. Mülk sahipleri konut veya iş yerlerini gayrimenkul uzmanlarına sattırmayacaksa, ya kendisi satacak ya da eş, çocuk ve kardeşlerinden oluşan birinci derece yakınlarına sattırabilecek. Artık hiç kimse, yetki belgesi olmaksızın bir başkasının mülkünü satamayacak” 

 

HABER: Mustafa ÖZDAL 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —