Tarih: 03.09.2024 17:02

Yenişehir’de Sünnet Şöleni

Facebook Twitter Linked-in

Yenişehir’de, 9. Uluslararası Altın Biber Festivali ve kurtuluşun 102. yıl dönümü kutlamaları devam ediyor. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen toplu sünnet şöleninde, daha önce Yenişehir Devlet Hastanesi’nde sünnet edilen 26 çocuk için sünnet şöleni gerçekleştirildi. 

Osmangazi Millet Bahçesi'nde başlayan tören, Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri konseri ve Halk Oyunları gösterileriyle renkli anlara sahne oldu. Şehir turunun ardından Su Deposu Düğün Salonu'nda devam eden etkinlikte, çocuklar patlamış mısır ve pamuk helva ikramlarıyla eğlenceli anlar yaşarken, mehter takımının marşları ve halk oyunları gösterileri geceye neşe kattı.

“İyi Günde Kötü Günde Yanınızdayız”

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, törende yaptığı konuşmada, Yenişehir halkının büyük bir aile olduğunu vurguladı. Özel, "Geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Düğünlerden sünnet törenlerine, asker uğurlamalarından cenazelere kadar her durumda hemşehrilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Bir aile gibi, iyi ve kötü günde yanlarında olmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

“Çocuklarımızın Mutluluğuna Ortak Oluyoruz”

Başkan Özel, 26 çocuğun sünnet şöleniyle ilgili olarak, “Sünnet, inancımız gereği bizim için çok önemli. Çocuklarımızın bu özel günü, yıllar sonra da güzel bir anı olarak hatırlamaları adına onları önce hastanede sünnet ettirdik, ardından mutluluklarına ortak olmak için bu şenliği düzenledik. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şölen, halkın yoğun katılımıyla coşku içinde sona erdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —