İlhami Yıldız

Önceki gün itibarı ile AK Parti'de yerel seçimlerde başkanlık için yola çıkma isteyen aday adaylarının başvurusu sona erdi. Bursa özelinde 99 isim dosya teslim ederken şimdi gözler temayül yoklamasına çevrildi.
Asıl merak edilen ittifak dahilinde diğer siyasi partilere kaç belediye başkanı verileceği. 
Böyle bir durumda bazı adayların hayalleri şimdiden sona eriyor.
Adaylara baktığımızda daha önce bu görevler için başvuranlar olduğu gibi ilk defa başkanlık için yola çıkanlara da rastlamak mümkün.
Aday adayları içinde iki isim var ki onların durumları biraz daha farklı;
Onlardan ilki Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu  diğeri de İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ...
Her ikisi de mevcut koltuklarından feragat ederek aday oluyorlar...
Bu önemli bir detay...
Yine bir başka detay ise önceki yıllarda belediye başkanlığı  gibi görevlerde bulunan Hasan Taş, Cüneyt Karlık, Süleyman Çelik,Refik Yılmaz, Osman Sargın, İrfan Tatlıoğlu gibi isimlerin  bu dönem ya görev yaptıkları ya da başka ilçelerden aday olması da dikkatlerden kaçmadı.
Geçen genel seçimlerde MHP'den milletvekili aday adayı olan İdris Kaydul'un bu sefer AK Parti'den belediye başkanlığı için başvurması da şaşırttı bizleri...
Bunun dışında önceki yıllarda ilçe başkanlığı ve il başkanlığı yapmış isimlerin de adaylık başvuruları da dikkat çekti.
Onlar içerisinde Halil İbrahim Gökbulut, Bülent Temelli, Ali Yılmaz, M. Şamil Yiğit, Murat Erol, İbrahim Arslan, Ali Mollasalih ilk aklıma gelen isimler.
Yine son genel seçimlerde  AK Parti tarafından milletvekili adayı gösterilen belediye başkan aday adayı olan isimler de var.
Bu detaylar ışığında benim diğer bir beklentim ise AK Parti'nin başka isimleri davet edip yada son dakikada bazı ilçe başkanlarını istifa ettirip  başkan adayı açıklaması da sürpriz olmaz.
Ama değişim olacaksa benim düşüncelerime göre;
Büyükorhan'da Üzeyir Tüfekçi, Erol Öztürk, Önder Sak, Osmangazi'de Ali Yılmaz, Semih Peksert, Cem Kürşat Hasanoğlu, Ahmet Yıldız, Mustafakemalpaşa'da Sadettin Akkoyunlu, Keles'te Ali Mersin, Orhaneli'de Ali Osman Tayir, İnegöl'de Bülent Temelli, Yavuz Uğurdağ, Orhangazi'de Mustafa Kaya, İznik'te Osman Sargın, Gemlik'te Refik Yılmaz, Zafer Işık, rakiplerine göre bir adım önde.
Mudanya'da Gökhan Dinçer ise rakiplerinden üç adım önde...
Gürsu, Kestel, Karacabey gibi ilçelerde sonucu foto finiş belirleyebilir.
Yıldırım, Nilüfer, Harmancık gibi ilçelerde ise yeteri kadar aday yok.
Bu yukarıda saydığım kıstaslar mevcut başkanların aday gösterilmemesi durumunda geçerli.
Aksi durumda yukarıdaki yazdığım isimler ve davetler ve son dakika istifaları da söz konusu olacaktır.
Biz süreci bekleyip, takip edelim…


AK Parti'de değişim olacaksa...

Adaylara baktığımızda daha önce bu görevler için başvuranlar olduğu gibi ilk defa başkanlık için yola çıkanlara da rastlamak mümkün. Aday adayları içinde iki isim var ki onların durumları biraz daha farklı.

24.11.2023 10:14:00